Periodiek schenken

Fiscaal voordeel

Overweegt u om te doneren aan Hart en vaat onderzoekfonds Limburg? Dan is het goed om te weten dat wij een ANBI status hebben. Hierdoor hoeven wij geen schenkbelasting te betalen over uw gift. Ook betalen wij geen erfbelasting over ontvangen erfenissen. Voor u betekent dit dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Particuliere gift

Indien u als particulier een relatief hoog bedrag doneert aan Hart en vaat onderzoekfonds Limburg, dan komt u in aanmerking voor belastingaftrek.

Periodieke Schenking

Een periodieke schenking houdt in dat u Hart en vaat onderzoekfonds Limburg voor een langere periode wilt steunen, bijvoorbeeld door een vast bedrag per maand of per jaar te schenken. U kunt het formulier onderaan deze pagina downloaden. 

Groot belastingvoordeel

Bij dergelijke periodieke schenkingen geldt een groot belastingvoordeel. Wanneer u Hart en vaat onderzoekfonds Limburg voor een periode van minimaal vijf jaar met een vast jaarbedrag steunt dan zijn deze jaarbedragen volledig voor de inkomstenbelasting aftrekbaar. Er is ook geen sprake van een bepaalde drempel. Kortom periodiek schenken betekent dat u meer geeft voor hetzelfde geld.

Voorwaarden

Een periodieke schenking levert belastingvoordeel op als het voldoet aan deze voorwaarden: 
• U doneert 5 jaar (of langer) een vast bedrag per jaar;
• De schenking wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Een periodieke schenking hoeft niet vastgelegd te worden in een notariële akte. 

De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen en leeftijd. De schenking dient voor vijf jaar schriftelijk vastgelegd te worden om het belastingvoordeel te genieten. 

Gemakkelijk geregeld

Een periodieke schenking kunt u snel en eenvoudig regelen. Vul de schenkingsovereenkomst in en stuur deze naar:

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg

Antwoordnummer 1005

6200 VB MAASTRICHT

 

Voor meer informatie over de aftrekbaarheid van uw gift, leest u meer op de website van de belastingdienst.

Zakelijke giften

Een gift kan geheel aftrekbaar zijn (belastingvrije gift) als het een zakelijke kostenpost betreft en de gift in wat voor vorm dan ook een positieve, nuttige bijdrage levert aan uw bedrijfsvoering. Denk hierbij aan reclame, sponsoring en donaties in manuren. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer in het betreffende jaar een fiscaal verlies wordt geleden (het verlies wordt dan vergroot).

Niet-zakelijke giften door onderneming

Dit betreft een gift uit vrijgevigheid (een niet-zakelijk motief) of een gift die zó hoog is, dat in redelijkheid niet kan worden gesteld dat dit slechts is ter promotie van de goede naam van de organisatie. Voor verschillende organisaties gelden dan andere voorwaarden:

Voor specifieke informatie op maat kunt u het beste contact opnemen met uw belastingadviseur of accountant. Meer informatie over het schenken van een belastingvrije gift leest u op de site van de Belastingdienst.

Meer weten? Neem contact met ons op via telefoonnummer (043) 407 73 64.

Sluit de enquête