Ambassadeur Hart en vaat onderzoekfonds Limburg: Jan Smeets

Pinkpop-baas Jan Smeets is ambassadeur van Hart en vaat onderzoekfonds Limburg. Hart en vaat onderzoekfonds Limburg is een onderdeel van Health Foundation Limburg (het fondsenwervende bureau van Maastricht UMC+) en gelieerd aan het Hart & Vaat Centrum van het Maastricht UMC+.

Jaarlijks krijgen in Nederland zo’n 28.000 mensen een acuut hartinfarct, waarbij 4 van de 5 Nederlanders een plotse hartstilstand niet overleeft. Onder vrouwen is het zelfs doodsoorzaak ‘nummer 1’. En in vergrijzend Limburg is de levensverwachting gemiddeld meer dan 2 jaar korter dan het landelijk gemiddelde. Het is daarom van groot belang dat de kennis over hart- en vaatziekten zich verder ontwikkelt, waardoor meer levens gered kunnen worden, betere behandelingen beschikbaar komen en nieuwe mogelijkheden voor preventie ontstaan. In het Hart en Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ wordt onder meer hoogwaardig onderzoek gedaan naar de relatie tussen erfelijke aanleg en het optreden van hartproblemen, behandeling en ontstaan van hartritmestoornissen en de invloed van leefstijl op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het spreekt voor zich dat geld nodig is en blijft om nieuwe innovatieve ontwikkelingen mogelijk te maken en het wetenschappelijk onderzoek van het Maastricht UMC+ te stimuleren.

Jan Smeets, ervaringsdeskundige op het gebied van hartproblemen, zet zich daarom belangeloos in om het fonds onder de aandacht te brengen in de regio Limburg: “Het is natuurlijk in het algemeen van belang, dat er gedegen onderzoek wordt gedaan naar hart- en vaatziekten. Maar voor Limburg en de Limburgers is het een pluspunt als we het onderzoek en de zorg bij wijze van spreken naast de deur hebben.” 

Ellen van de Ven, voormalig directeur HFL, is verguld met deze ambassadeur: “Jan kan uitstekend de impact van hart- en vaatziekten op zijn leven onder woorden brengen. De mensen kennen Jan als een actieve, enthousiaste ondernemer en een groot organisator. Het spreekt tot de verbeelding, als hij zijn verhaal doet en mensen overtuigt van het feit dat wetenschappelijk onderzoek van levensbelang is.”

 

 

foto Jan Smeets
ambassadeur Jan Smeets

 

Het Limburgs Hart van ambassadeur Jan Smeets
Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd
Sluit de enquête