Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Evenementen

Midzomernach vaan 't Hart - zaterdag 18 juni 2022

Het is bijna de langste dag van het jaar. Zaterdag 18 juni 2022. Maastricht in al haar glorie. Het zonnetje schijnt nog enthousiast. De winkels sluiten hun deuren, dit keer niet vanwege corona, maar gewoon omdat het 17.00 uur is.

Bij Dans- en partycentrum Bernaards druppelen mensen binnen. Steeds meer. Binnen begroeten en omhelzen ze elkaar. ‘lang niet gezien, hoe gaat het ermee?’. Op de achtergrond verhoogt fijne muziek de sfeer. Om 17.30 uur verzamelt de groep zich buiten. Iedereen is voorzien van een flikkerend hartje en een tasje met lekkernijen. De optocht komt in beweging, uitgeleide gedaan door de opzwepende klanken van een bekende Maastrichtse Sambaband. De wandeling - onder leiding van een echte kenner - voert door het prachtige Jekerkwartier richting bekende en minder bekende juweeltjes in Maastricht. Onderweg trekken we veel bekijks van de mensen op terrassen en pleinen. Het wordt hen al gauw duidelijk waar wij mee bezig zijn. We vragen aandacht voor hart- en vaatziekten door samen het leven te vieren!

Tegen half acht arriveert de vrolijke stoet weer bij Bernaards waar ze onder muzikale klanken worden opgewacht met een hapje en een drankje. De voorlopige opbrengst van dit benefietevenement wordt bekend gemaakt. Die is bestemd voor het onderzoek naar de vrouwelijke vorm van hartfalen in het Maastricht UMC+. Iedereen werkte belangeloos mee. Hoe mooi is dat na een tijd waarin artiesten en bedrijven het zo moeilijk hadden?! De feestavond begint! Een prachtige line-up van bekende artiesten uit Maastricht en de regio treden aan. Er wordt gezongen, gedanst en gesjunkeld. Kortom; het leven wordt gevierd!

Initiatiefnemers zijn Frans Theunisz, Dyon De Vreede en Chris Bernaards. De opbrengst van dit evenement gaat naar het onderzoek 'de vrouwelijke vorm van hartfalen'  dat wordt uitgevoerd in het Maastricht UMC+

https://denachvaanthart.actiehartenvaatonderzoekfondslimburg.nl/

Sluit de enquête