Vital Houben ontvangt Harry Crijns Research Grant

Tijdens het druk bezochte jaarlijkse CARIM symposium werd op 16 november de Harry Crijns Research Grant 2022 uitgereikt. Dit jaar ging de prijs met het daaraan mooie gekoppelde bedrag van 25.000 euro naar cardioloog in opleiding Drs. Vital Houben voor zijn onderzoeksproject 'GADGET'.

Het doel van GADGET is om hartrevalidatie verder te optimaliseren en te personaliseren waarbij potentiële voordelen en mogelijkheden van accelerometers worden onderzocht bij telerevalidatie.

De Grant werd in 2021 voor het eerst uitgereikt door het Hart en vaatonderzoekfonds van Health Foundation Limburg aan een veelbelovende jonge onderzoeker op het gebied van hart- en vaatziekten.  De Grant is ingesteld als eerbetoon aan Prof. dr. Harry Crijns, die  tot december 2020 voorzitter van de vakgroep cardiologie van het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+ was en bestuurslid van CARIM.

Gedurende zijn lange en succesvolle carrière in de translationele en klinische cardiologie heeft Prof. Crijns ontelbare bijdragen geleverd aan de cardiovasculaire wetenschap, in het bijzonder op het gebied van atriumfibrilleren. Harry Crijns heeft een belangrijke rol gespeeld in de vormgeving van cardiovasculaire research op lokaal, nationaal en Europees niveau en heeft een grote impact gehad op de carrières van vele assistenten en collega’s en op de levens van vele patiënten 

Sluit de enquête