18 januari 2019

VDL Foundation doneert € 15.000,00 voor reanimatieonderwijs

Elk jaar krijgt in Nederland één op de duizend mensen een plotselinge hartstilstand en sterven 14.000 mensen hieraan. Ook in de provincie Limburg; daar komen hart- en vaatziekten immers vaker voor dan in de rest van Nederland. Dit cijfer kan omlaag als meer mensen leren reanimeren en als zij deze kennis op het moment suprême toe durven passen. De beste plaats om reanimeren te leren is op de middelbare school, want jong geleerd is immers oud gedaan.
Derde en vierdeklassers van de middelbare scholen in de regio krijgen daarom reanimatie-onderwijs. Door zo te starten met een reanimatiecursus voor scholieren creëer je dat straks een hele generatie kan reanimeren. Bovendien krijgen de leerlingen informatie over een gezonde leefstijl die hart- en vaatproblemen kan voorkomen.
De afdeling Cardiologie van het Maastricht UMC+, de Faculty of Health Sciences, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht en Taskforce QRS zijn betrokken bij dit provinciebreed programma.
Van de VDL Foundation hebben wij onlangs een bedrag van € 15.000 ontvangen zodat we maar liefst 1.000 leerlingen leren reanimeren. Wij danken de VDL Foundation voor hun mooie gift! Voor meer informatie over de VDL foundation: https://www.vdlfoundation.com