11 mei 2020

Primeur! 12 mei online Hart & Vaat café

Wij missen het contact met onze trouwe hart- en vaat community. Het spijt ons dan ook zeer dat de geplande Hart & Vaat cafés bij Familiebedrijf de Vreede voorlopig geen doorgang kunnen vinden.
De gezelligheid van deze avonden kunnen we nu niet bieden. Maar……we kunnen u en elkaar wel blijven informeren en inspireren!
We zijn dan ook blij u te kunnen melden dat op dinsdag 12 mei a.s. om 19.00 uur het eerste online Hart & Vaat café gaat plaatsvinden!
Onderwerp: Controle van Hartritmestoornissen op afstand

We berichtten er al eerder over; cardiologen uit het Maastricht UMC+ maken het mogelijk voor patiënten hun hartritme thuis te meten via de smartphone. Zonder dat patiënten naar het ziekenhuis hoeven te komen, kan de zorg tijdens deze coronacrisis op een veilige manier gecontinueerd worden.

Door middel van een speciale app kunnen patiënten die lijden aan boezemfibrilleren, drie maal daags gedurende een week lang, zelf hun hartritme monitoren. De app maakt daarbij gebruik van de camera en het lampje op de eigen smartphone. Dit is een gevalideerde methode voor het meten van het hartritme.

De arts krijgt dus verschillende betrouwbare metingen ter beschikking en krijgt hiermee inzicht in de hartfunctie. Op basis hiervan kan een behandeladvies plaatsvinden tijdens een telefonisch consult. 

Laat u informeren over de laatste ontwikkelingen en meld u aan voor het online hart & vaat café. Wij sturen u dan een link en een password waarmee u op 12 mei kunt inloggen. Meld u aan via m.kooman@hfl.nl

Heeft u het gemist? Klik hier om terug te kijken