26 juni 2018

Meer dan 30 landen vertegenwoordigd op internationaal hartchirurgie congres in Maastricht

Vandaag start een driedaags congres in MECC Maastricht over de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van hartchirurgie. De focus ligt op de toepassing van minimaal-invasieve technieken tijdens een operatie.

Dit zijn chirurgische ingrepen die slechts een kleine incisie vergen en waarbij eventuele schade aan het lichaam zoveel als mogelijk wordt beperkt. Cardiothoracaal chirurg Dr. Peyman Sardari-Nia (hieronder in actie op de foto) is één van de organisatoren namens het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+. 

Dr. P. Sardari, cardiothoracaal chirurg

 

 

 

Het congres dat door zo'n honderd internationale cardiovasculaire chirurgen, cardiologen, anesthesisten en perfusionisten wordt bezocht, uit meer dan 30 verschillende landen, is georganiseerd onder de vlag van de European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS). Het programma heeft een interactief karakter waarbij de nieuwste innovaties in onder meer de aortachirurgie, mitraalklep-operatie en behandeling van hartritmestoornissen de revue passeren. De bezoekers kunnen daarnaast aan de hand van diverse chirurgische simulatoren zelf de technieken in de vingers krijgen.

Andere sprekers van het Hart+Vaat Centrum/Maastricht UMC+ zijn: